Home
Muziek
Biografie
CD's
Fotogalerie
Agenda
Downloads
Contact


Martin Pals (1964) Saskia Hiemstra (1963)
Is geboren in Leeuwarden en woont in Jelsum. Hij begon zijn muzikale loopbaan als gitarist bij diverse punk- en rockbands. Nadat hij de interesse in deze muzieksoort verloor ging hij akoestisch gitaar spelen, componeerde muziek voor verschillende theaterproducties en nam luitlessen bij luitspeler Lex van Sante. De interesse in oude muziek en met name de luit had hij al in zijn vroege jeugd.

Martin treed regelmatig op, zowel solo als met Saskia, geeft workshops op onder andere scholen en verzorgt gitaar- en luitlessen. Verder maakt hij arrangementen en componeert muziek voor onder andere luit. Zijn eerste Luit-boek verscheen in 2005.

Is geboren in Sneek, woonde lange tijd buiten Friesland en woont sinds 12 jaar in Pingjum. zij werkt als docent in het MBO, maar zingen is een absolute passie. Jarenlang volgde zij klassiek zangles onder andere bij Dinie Buis van Studio Arsis. Als sopraan zong zij delen van oa. opera's als Le Nozze di figaro en Dido and Aenaeas. Zij maakte de overstap naar de oude Folksongs nadat ze jaren geleden kennis maakte met Martin en luitmuziek.

Haar kracht schuilt in het met gevoel, maar zonder op opsmuk, vertolken van de prachtige oude liederen. Zowel Martin als Saskia zijn sterk verbonden met het eiland Vlieland en de zee komt ook regelmatig voor als thema in de teksten.